سوالات متداول

1- فرق نقطه جوش سینوسی با پرس جوش چیست؟

درنقطه جوشهای سینوسی فک پایین دستگاه بطور ثابت است و فقط فک بالا متحرک بوده و حول محور لولای روی شونه بالا وپایین می رود.

  • در پرس جوش نیرو از فک بالا توسط جک پنوماتیک به قطعه کار به صورت عمود اعمال می گردد که این امر امکان جوش چند نقطه در یک برخورد را فراهم می کند. مانند جوش مش‌های فلزی و یا مهره‌های نَگ‌دار.
  • در نقطه جوش‌ها چه پنوماتیک وچه مکانیکی پایی، فقط امکان جوش یک نقطه در هر حرکت فک وجود دارد. و در عملکرد دستگاه پرس‌جوش به لحاظ حرکت عمودی امکان جوش چند نقطه همزمان امکان‌پذیر می‌باشد.
  • از مزایای نقطه جوش های سینوسی می توان اضافه و یا کم کردن طول بازوها و یا تغییر زاویه فک‌های عمودی را نام برد.
  • همچنین از مزایای پرس‌جوش‌ها در ظاهر، اثرگذاری بسیار کمتری نسبت به نقطه جوش‌های سینوسی می توان نام برد.

کلیه قطعات خودرو – ظروف فلزی آشپزخانه – پیچ و مهره و ورق‌های نَگ‌دار و بطور کلی قطعاتی که از حساسیت بالای تولید برخوردار می باشند.

انواع تابلوهای فلزی-کانال‌های هواکش- لوازم گرمایشی و سرمایشی و به طور کلی قطعاتی که از حساسیت بالای تولید برخوردار نیستند.

درنقطه جوش پنوماتیک نیروی محرکه توسط هوای فشرده اعمال می گردد و این پروسه توسط یک سیستم کنترل انجام می شود که تمام پارامترهای جوش تحت فرمان کنترلر می باشد و این امر باعث می‌شود که رفتار جوش‌کاری همیشه ثابت و یکنواخت باشد؛ بطوریکه ظاهر و کیفیت جوش در کل نقطه‌جوش‌ها با یک شکل است.

  • اما در نقطه جوش‌های پدالی یا مکانیکی به لحاظ متغیر بودن فشار پای اپراتور و زمان اعمال فشار همه نقطه‌های جوشکاری شده شرایط متفاوتی از همدیگر دارند و معمولا ظاهر و کیفیت جوش خوبی ندارند.

از مزایای نقطه جوش‌های پنوماتیک می توان از جمله : راحتی اپراتور در درجه اول- کنترل دقیق تمامی پارامترهای جوش – یکسان بودن شکل و شرایط نقطه های جوشکاری شده – اعمال فشار متناسب با نوع کار توسط رگولاتور. فشار، سرعت بالا – جوشکاری ورقهای ضخیم که امکان جوشکاری به صورت رگبار است.

در نقطه جوش های پدالی (مکانیکی) بدلیل کمبود فشار مناسب و یکنواخت نبودن فشار پا ، متغیر بودن شرایط جریان و زمان جوش و همچنین کیفیت پایین جوش ، خستگی بیش از حد اپراتور را و عدم امکان جوش ورقهای زخیم می‌توان عنوان کرد. و از مزایای آن عدم نیاز به هوای فشرده و اپراتورماهر.

کلیه ورق های رنگ شده ، ورق های سیاه و یا دارای اکسید بیش از حد (زنگ زده).

کابل یکپارچه با سطح مقطع مناسب با توجه به سطح مقطع ذکر شده، توسط سازنده، دارا بودن فیوز مناسب صنعتی (تیپ C یا D).

حداقل رطوبت در سیستم هوای فشرده

سیستم مدار بسته آب با فشار 5/2 بار (Bar)  در دمای بین20 الی 28 درجه سانتیگراد.

در سیستم های دیجیتال یا میکروکنترلر کلیه زمانهای جوش برچسب سیکل برق شهر کنترل می‌شود حال اینکه درکنترلرهای آنالوگ برچسب ثانیه می باشد که در هر پروسه جوش امکان کم و یا زیاد شدن زمان وجود دارد در صورتی که در سیستم دیجیتال با شمارش سیکل برق شهر انجام می شود بطور مثال وقتی زمان جوش را روی 1 سیکل تنظیم می کنیم به معنای   ثانیه می باشد.

در میکروکنترلرها قابلیت تنظیم مکث قبل از جوش – پیش گرم – زمان جوش- کنترل جریان- پس‌گرم- خنک شدن – سیستم رگبار – حالت چندجوش با قدرتهای مختلف و برنامه های متعدد وجود دارد. اما در کنترلرهای ولومی یا آنالوگ تنظیم ها به چند پارامتر محدود می‌شود.

حداقل 200 لیتر

بله با نقطه جوش مناسب و الکترودهای متناسب برای جوشکاری فلزات رنگی.

معمولا از آلیاژهای زیرکونیوم، کروم، برلیوم با پایه مس می‌باشد

در قطعاتی استفاده می شود که قطعه کار در فیکسچر قرارداده شده و یا به علت بزرگی و یا سنگینی قطعه امکان جوشکاری با نقطه جوش‌های ایستگاهی نمی باشد.